fbpx

Hvorfor intuitiv spisning?

  • Er du træt af altid at skulle kæmpe med maden og kroppen, men uden at vide hvad du skal gøre ved det?
  • Har du gjort det samme igen og igen – prøvet endnu en kur, en ny livsstil, prøvet med nye vaner, men på en eller anden måde ender du altid tilbage til det samme udgangspunkt, som da du startede?! 
  • Vil du slutte fred med din krop og leve uden kropsskam og kropshad, og i stedet mærke accept? 
  • Vil du have friheden til at spise præcis som du ønsker, uden at det fører til overspisning og kontroltab?

Er det dig, så læs videre!

Rigtig mange af os er vokset op med troen på, at vi ikke kan stole på os selv når det kommer til mad. Vi har måske oplevet en masse kontrol omkring mad i en tidlig alder, og måske har vores forældre også selv kæmpet med deres forhold til mad og krop. Løsningen har været en slankekur, måske også kaldet livsstilsændring, men i hvert fald ofte mere kontrol, mere “tag dig sammen” og ofte også et sværere forhold til mad bagefter. Slankekure fører ofte til en grad af forstyrret spisning og for nogle endda til spiseforstyrrelser. Måske kender du også til øget stress omkring mad, det evige pres på grund af tallet på vægten, efterfulgt af skyld og skam når det ikke lykkedes.  Slankekure fører nemlig desværre for langt de fleste kun til kortvarigt vægttab, og når vi så langsomt begynder at miste grebet om kontrollen og kroppen kæmper imod, så vil det ofte på længere sigt føre til vægtøgning, hvor udgangspunktet ofte er højere end hvor vi oprindeligt startede. Virkelig nedslående, men heldigvis er der også en anden vej. 

Intuitiv spisning er vejen tilbage til dig selv. Du er den, der kender dig selv allerbedst, og du har ikke brug for endnu en slankekur til at diktere, hvordan du bør leve dit liv. Jeg kan hjælpe dig med at finde tilbage til din intuition, din mavefornemmelse, din naturlige måde at spise på, så du kan lære din krop at kende igen og opleve at føle sig hjemme i sin egen krop igen. Intuitiv spisning handler nemlig om så meget mere end bare mad.

Hvad er intuitiv spisning så egentlig?

Intuitiv spisning er en forskningsbaseret metode, der er bygget omkring 10 principper. Metoden blev skabt i 1995 af Elyse Resch og Evelyn Tribole, og efterfølgende revideret og forbedret flere gange, efterhånden som forskningen blev bedre og mere omfattende. Det er en vægtneutral tilgang til sundhed med respekt for dig og din unikke krop. Det er en selvkærlig og omsorgsfuld måde at hele dit forhold til maden igen og slippe ud af forstyrrede og uhensigtsmæssige spisemønstre. Og så handler det om så meget mere end blot mad. 

De 10 principper her skal ses som retningslinjer, ikke rigide regler. Det er en ramme, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad intuitiv spisning er for dig. Dog kan man nøjes med at ikke vælge nogle få ud, og så stadig komme helt i mål med kropsaccept og madfred. Det er en rejse, som kræver at du kommer omkring alle principperne, da de fletter sig ind i hinanden og overlapper hinanden. 

IMG_0744